Kuratóriumi tagok

Kiss László

A kuratórium elnöke

A kuratórium elnöke vagyok. A célom hogy segítsem a csapat a kuratórium és az alapítók munkáját. A helyi és országos média világában és tanácsadói vállalkozásomban szerzett negyven éves vezetői tapasztalatra támaszkodom elsősorban. De nem hiányzik a szív sem: Miskolcinak születtem és nem bántam meg. Jó itt élni a nehézségek sem ingattak meg ebben a hitemben.

Józsa Ágnes

Alapítványi titkár

Józsa Ágnes vagyok, az alapítvány titkára, miskolci lokálpatrióta. Nagy örömmel vettem, mikor felkértek erre a feladatra. Miskolc a szívügyem, úgy érzem, itt valóban tehetek is érte. Számomra fontos, hogy az alapítványon belül olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akiknek szintén nagyon fontos közös lakóhelyünk, városunk.
Hajrá fiatalok! Maradjatok Miskolcon!

Mátyás Krisztián

Mátyás Krisztián vagyok, a Miskolci Egyetem nem rég végzett közgazdász hallgatója. Jelenleg az egyik miskolci multinacionális cég HR osztályán segítem a fiatal kollégák fejlesztését. Az egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a startup világgal, később pedig a Hiventures egyetemi startup nagyköveteként bátorítottam hallgatótársaimat a vállalkozásra. Az Alapítvány tagjaként célom, hogy segítsem a környékbeli fiatalokat a lehetőségeik kiaknázásában, itt, Miskolcon..

Kiss Krisztina

Kiss Krisztina vagyok, miskolci születésű, lokálpatrióta. Végzettségemet tekintve okleveles közgazdász, jogi szakokleveles közgazdász és HR szakközgazdász. Két gyermekemmel költöztem vissza Miskolcra, akik szintén lokálpatriótaként itt tervezik a jövőjüket. 12 éve alapítottam meg az Eastjob Személyzeti Tanácsadó és fejvadász céget. Szakmai munkánk mellett mind magánemberként mind a cég tulajdonosaként folyamatosan Miskolc értékeinek megmutatásán és fejlesztésén dolgozom.

Tomorszki Ivett

Tomorszki Ivett vagyok, miskolci lokálpatrióta. Német-kommunikáció szakon végeztem és főiskolás korom óta a média, illetve kommunikációs területen dolgozom, jelenleg Miskolc legnagyobb médiaközpontjában. Fontos számomra a szülővárosom és annak megítélése, ezért arra törekszem, hogy a negatív sztereotípiák helyett Miskolc és a város gazdag kulturális életének jó hírét vigyük az országban.

Jeney Ákos

Jeney Ákos vagyok, egy miskolci kreatív informatikai cég az MGL Creative Kft. vezetője. A Miskolci Egyetemen végeztem, de már a gimnáziumi évek alatt hoztam egy személyes döntést, eldöntöttem, hogy egy céget szeretnék építeni és ezt Miskolcon szeretném tenni. A régióban élő kreatív fiatal tehetségeknek egy olyan helyet szerettem volna létrehozni, ami megteremti a lehetőségét, hogy tudásukat világszínvonalú projektekben kamatoztassák és ehhez ne kelljen Budapestre költözni. Ebben a szellemben alapítottuk az MGL-t. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt években mi is dolgozhattunk a Miskolc brand-en, országos szakmai sikereket elérve és Miskolc jövőjéről való gondolkodásban is részt vehettünk. Kuratóriumi tagként célom, hogy helyi szinten az alapítvány tagjaival olyan projekteket facilitáljunk, amik eredményeképp Miskolc a globális gondolkodásba becsatlakozhat, az alapítvány pedig kiváló platform erre a célra.

Bárdosné dr. Soós Viktória

Bárdosné dr. Soós Viktória vagyok, elkötelezett lokálpatrióta. Végzettségemet tekintve szakvizsgázott jogász, okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő. A Miskolci Egyetem kancellár-helyetteseként egyrészt azt a célt tűztem ki, hogy minél több fiatal válassza továbbtanulás céljára Intézményünket és hasznosítsa tudását régiónkban, másrészt, hogy minél több cég telepedjen le és segítse a város
fejlődését. Három férfival élek együtt, a férjemmel 19 éve, két fiammal 13 és 11 éve, jóban-rosszban.
A Maradj Miskolcon Alapítvány tagjaként egyrészt arra törekszem, hogy a városomnak, a
lakosságának és a családomnak biztos jövője legyen, másrészt, hogy biztonságban, boldogságban és nyugalomban együtt élve, közösen építsük a várost.

Brezina Krisztina

Brezina Krisztina vagyok, Nyíregyházán születtem, majd egyetemi tanulmányaim alatt (Budapesti Corvinus Egyetem, közgazdász) és azután Budapesten éltem. Az égiek egy ízig-vérig miskolci lokálpatriótát rendeltek társamul, tehát nem volt kérdés, hogy itt fogunk élni a családunkkal. Három nagyszerű gyermekünk született, így kisgyermekes édesanyaként ismerkedtem meg a várossal. Számomra fontos, hogy a szűkebb-tágabb környezetem aktív résztvevője legyek, hozzájáruljak a közösségek kialakulásához, fejlődéséhez. Hiszem, hogy ott tudjuk otthon érezni magunkat és valóban elérni a vágyott jól-létet, ahol szociálisan, társadalmilag beágyazottak vagyunk, ahol aktív emberi kapcsolatokat tudunk építeni és ápolni. A Maradj Miskolcon Alapítványban végzett munkám fókuszában az áll, hogy gyermeket tervező fiatalként, értelmiségi, aktív közösségi életre vágyó szülőként, családként is vonzó, ideális élettér legyen Miskolc most és majd gyermekeink számára is.